Середа
17.04.2024
01:57
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Пошук
Корисні посилання
Цебриківська ЗОШ I-III ступенів
Головна » 2015 » Травень » 12 » Тиждень пам'яті
12:22
Тиждень пам'яті

«Тиждень пам’яті» щодо відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни.

Було проведено:

  1. 05.05.2015. Конкурс малюнка  «Пам’ятаємо. Перемагаємо»
  2. 06.05.2015.

У 9-Б класі класним керівником Коваль С.В. було проведено виховну годину на тему «Україна у Другій світовій війні». Учні переглянули презентацію ,  зробили повідомлення та зачитали вірші на воєнну тематику.  Переглянутий учнями  кінофільм «Зірка» справив на учнів надзвичайне враження та мав великий виховний вплив. На завершення виховного заходу учні відвідали Братську могилу та поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдатові.

 В 4 класі класним керівником Скарецькою О.С.  був проведений Урок мужності на тему «Буремне свято Перемоги».Вчителем висвітлена інформація про подвиги воїнів у часи Другої Світової війни. Учні підготували вірші до Дня Перемоги. Слухали пісні «Священная война», «Алеша», «День Победы».На трудовому навчанні виготовили з кольорового паперу маки – символ пам’яті і перемоги.Біля пам’ятника Невідомого солдата поклали квіти,згадали загиблих воїнів,дідусів, прадідусів,які подарували нам мирне життя.

            В 10 класі вчителем Гальцовою Н. В. була проведена виховна година «Табори смерті».  На уроці дітей ознайомили із деякими, так званими, «трудовими таборами»: Трублінка, Майданек, Освенцим, в яких чинися злочини проти людяності. Дітей ознайомили з розповідями свідків  тогочасних подій, розказали про жахливі досліди над ув’язненими у тих таборах. Учні побачили жахливі фотографії виснажених голодом дорослих чоловіків , жінок і дітей.

Діти подивилися фільм «Табори смерті – Освенцим, Треблінка, Майданек», який ввів їх у ці моторошні місця. По завершенню фільма діти поділилися своїми враженнями від побаченого.

Клас разом з вчителем відвідав Братську могилу та поклав квіти біля пам’ятника Невідомому солдатові.

  1. 07.05.2015.

У 5-х та 6-му  класах  класними керівниками Дмитрієвою  Н.П.,Зінчук Н.О. та Бакаляр С.В. було проведено екскурсію  до шкільного Куточку бойової слави та Братської могили з покладанням квітів. Після екскурсії на виховній годині«Роки обпалені війною»   діти із задоволенням переглянули художній фільм «В бой идут одни старики».

У 4- му класі вчителем музичного мистецтва Снігур С.О. було  проведено урок музики за темою «Музика мужніх людей».  Вчителем  була підготовлена презентація  «Образи Перемоги в музиці». Учні прослухали пісні «Священна Війна», «На безіменній висоті»,  «Маки», «День Перемоги»,  ознайомилися з темою фашистського нашестя з «Сьомої симфонії» Д.Шостаковича, переглянули відео про блокаду Ленінграда. Після прослуховування пісні «Маки», що супроводжувалося відеорядом, учні намалювали червоні маки як символи пам’яті жертв війни. Вчитель повідомив дітям інформацію про появу цього символу. Наприкінці уроку учні виконали пісню «ой у лузі червона калина».

 

  1. 08.05.2015.

Було проведено загальношкільну лінійку «Мужність і відвага крізь покоління» учні  декламували вірші.  Визначено переможця конкурсу малюнка «Пам’ятаємо. Перемагаємо», яким став Мініч Іван.

Учнями 8-го класу та класним керівником Алєксандровсько. Т.Б. було впорядковано Братську могилу .

В День пам’яті та  примирення учнями 8 –го т а 11-го  класів та їх класними керівниками Александровською Т.Б. та Євчук О.М. було  покладено квіти до могили Невідомого  солдата.

Зелінська О.С., класний керівник 9-А класу, провела урок- обговорення за темою «Друга світова війна в українській літературі ХХ століття». Учні взяли активну участь у підготовці та проведенні цього уроку: зробили повідомлення, читали уривки з творів М.Бажана, П.Тичини, М. Рильського. Урок пройшов у цікавій дискусійній формі.

Драгунова О. В., класний керівник 7-го класу, провела урок-презентацію «Діти війни». Діти ознайомилися з подвигами їх однолітків на фронтах, в партизанських загонах, в тилу, із моторошними фактами перебування дітей в концтаборах та на роботах в  Німеччині. Під час уроку учні зачитували цікаві факти періоду війни, вірші та ділилися своїми враженнями від побаченого і почутого.  Закінчилась виховна година створеннями листа до майбутніх поколінь «Ніколи знову».

Переглядів: 869 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: