Субота
20.04.2024
01:17
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Пошук
Корисні посилання
Цебриківська ЗОШ I-III ступенів
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Цебриківські вечорниці
00:40
Цебриківські вечорниці
Українці – то є назва славного народу

Україна – то край славний, аж по Чорне море

Україна – талант пишний, і степи, і гори

Як мені Україну щиро не кохати

Мене ненька по – українськи вчила розмовляти

З давніх - давен наша Україна славилася величними традиційними святами та обрядами.

Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.

Одним із свят, яке завжди відзначали наші батьки, діди, прадіди було велике зимове свято, особливо важливе для молоді – день Андрія. Це свято відзначається 13 грудня і вважається днем пам’яті мученицької смерті одного з дванадцяти апостолів – Андрія Первозванного.

День Андрія Первозванного - найцікавіший. Від нього віє чарівною староукраїнською стихією. З давніх-давен, у ніч на Андрія, дівчата ворожать. Може, не зовсім щиро, та все ж десь там, глибоко в душі, дівчина вірить, що Андрієва ніч допоможе їй пізнати свою долю – дізнатися: чи вийде заміж, а чи доведеться знову дівувати цілий рік.

Саме Андрію Первозванному були присвячені вечорниці в нашій школі, які відбулися 9 грудня цього року, що провела Дмитрієва Наталія Павлівна.

Гостям свята було показана цікава та весела концертна програма. Учні школи на прикладі конкурсів змогли переконатися наскільки багата українська культура. Дівчата дізнавалися свою долю, хлопці знаходили своїх сужених, дізнавалися хто спритніший.

Молодь, яка брала участь у виставі ( Миронюк Т., Камнева Х., Тушич Н., Казимірова К., Рудова А., Мороз В., Грабовенко В., Білобородько К., Холостенко С., Троян А., Речіле С., Єрьоменко І., Маруняк К., Скобовят С., Бошовицький О., Бакаляр О., Білячат Д., Макар І.) ні на хвилинку не пожалкувала про те, що вони були задіяні у святі.

Після чудових конкурсів усі присутні в залі були запрошені до святкового столу. На столі були різні види вареників, пампушки, пиріжки, цукерки, печиво, бублики, горіхи, яблука – основні страви цього свята. Після частувань свято закінчилося дискотекою. Усі гості залишись задоволеними.
Переглядів: 702 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: